Skip to main content

Τι ειναι αυτο που κανει τα σκυλια να αντιδρουν; Τι τα κανει να συμπεριφερονται με αυτον τον τροπο;

Ποσο σημαντικες ειναι οι διαφορες της ρατσας ως προς το ταπεραμεντο.

Αν προκειται να ζητησουμε απο εναν σκυλο να ερθει και να ζησει μαζι μας ειναι σωστο να κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε για να κατανοησουμε τον σκυλο ως ειδος. Να ξερουμε τι πρεπει να περιμενουμε απο ενα σκυλι, να σεβομαστε και να ικανοποιουμε τις αναγκες του. Ιδιαιτερα να διδαξουμε στα σκυλια πως να ζουν μαζι μας χωρις να προκαλουν ζημιες. Συχνα οι ανθρωποι αντιμετωπιζουν προβληματα ζωντας μεταξυ τους διαφορετικη κουλτουρα, διαφορετικες ομαδες, διαφορετικο φυλο.Καποιες φορες απλώς διαφορετικά άτομα βιώνουν δυσκολίες όταν κοιτάζουν ο ένας τον αλλο στα μάτια.Η αρμονική συμβίωση μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα όταν τα άτομα ανήκουν σε διαφορετικό είδος.

Το σκυλί είναι ένα διαφορετικό ζώο απο εμάς τους ανθρώπους, έχει διαφορετικές συνήθειες και διαφορετικές συμπεριφορές.Στα σκυλιά αρέσει να γαυγίζουν, να μασουλίζουν , να σκάβουν, να μαρκάρουν την περιοχή τους με τα ούρα τους και τα κόπρανα τους. Αυτό γίνεται επειδή διαθέτουν ανώτερες αισθήσεις, επιπρόσθετα ο εγκέφαλος των σκύλων είναι πολύ πιο ικανός απ τον δικό μας.Η ζωή με εναν σκύλο μπορει να γίνει μια ολο προκληση προσπαθεια ιδιαιτερα αν προσπαθησουμε να βγαλουμε προς τα εξω τα σκυλισια του χαρακτηριστικα καταπιέζωντας της ομαλες, φυσικες και αναγκαιες συμπεριφορες του ως σκυλου.Απ την αλλη μερια αν προβλεπουμε και αναγνωριζουμε τις αναγκες τους σκυλου γινεται ευκολο να απαλειψουμε πιθανα προβληματα στο ξεκινημα τους και να επανακατευθυνουμε τις κατα τα αλλα σκυλισιες επιθυμιες σε σωστες και αποδεκτες διεξοδους.

Τα μεγαλυτερα προβληματα εμφανιζονται απο τα ενστικτα του σκυλου και την κληρονομικη προδιαθεση τους.

Καθε σκυλος ειναι μοναδικος.

Παρα τα στερεοτυπα της ρατσας το καθε σκυλι ειναι μοναδικο,που μπορει να βασιζεται στις εικονες που εχει ενας σκυλος βασει των βιωματων του κι απ τον τροπο που μεγαλωνει μαζι με τον ανθρωπο.Επισης μην ξεχναμε την κληρονομικοτητα στις κακες αναπαραγωγες σκυλων.

Leave a Reply