ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ ΣΚΥΛΟΥ

Η υπακοή σκύλου χωρίζεται σε δύο βασικά πακέτα, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

BASIC A

Πακέτο βασικής υπακοής 6 μαθημάτων, κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σκύλου και του ιδιοκτήτη με χαμηλότερο κόστος

BASIC B

Ολοκληρωμένο πακέτο βασικής υπακοής 12 μαθημάτων, που περιλαμβάνει όλη την εκπαίδευση του σκύλου, μέσα & έξω από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων όλων των εντολών τις βασικής υπακοής.

Η βασική υπακοή των σκύλων προκύπτει απο ένα σύστημα εκπαίδευσης μέσα από το οποίο επιτυγχάνουμε να μάθουμε να επικοινωνήσουμε με το σκύλο μας. Αυτό φυσικά γίνεται με τη βοήθεια ενός επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων.

  • Αξιολόγηση σκύλου
  • Εκπαίδευση σκύλου.

Η αξιολόγηση του σκύλου σας είναι μία δωρεάν παροχή μας και γίνεται στον χώρο σας. Μέσα από αυτή τη συνάντηση προσπαθούμε να αξιολογήσουμε τον χαρακτήρα που έχει ο σκύλος σας και ως εκ τούτου φροντίζουμε να σας παρέχουμε ενημέρωση για το ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή η συμπεριφορά του σκύλου σας.

Από το στάδιο αυτό και μετά ξεκινάει σε όλες τις βαθμίδες η εκπαίδευση του σκύλου σας η οποία είναι:

  • Εκπαίδευση για την τουαλέτα.
  • Εκπαίδευση για την συμπεριφορά.
  • Εκπαίδευση στο να μη κάνει καταστροφές.
  • Να κοινωνικοποιείται.
  • Εκπαίδευση στη βασική υπακοή με τη χρήση λουριού.
  • Εκπαίδευση στην υπακοή χωρίς τη χρήση λουριού.
  • Εκπαίδευση στην άρνηση τροφής.

Μπορείτε βέβαια να έχετε ένα σκυλί στο οποίο δεν θα παρέχετε εκπαίδευση, όμως αυτή σας την απόφαση θα την μετανιώσετε, είναι απόλυτα βέβαιο. Τα οφέλη που αποκομίζει το σκυλί σας με το να εκπαιδευτεί δεν σταματάνε στο να είναι απλώς φρόνιμo και να σας υπακούει.

Πρωτίστως με το να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας, αυτόματα δημιουργείτε ένα ένα δεσμό, αλλά παράλληλα χτίζετε και την εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Μέσα από την εκπαίδευση του σκυλιού σας θα μπορέσετε να θέσετε τα όρια που θα σας βοηθήσουν να έχετε αρμονική συμβίωση μέσα και έξω από το σπίτι σας. Δηλαδή θα μπορέσετε να πάτε μία βόλτα μαζί του απροβλημάτιστα.

Ουσιαστικά η εκπαίδευση του σκυλιού, θα σας βοηθήσει στο να προλάβετε τις προβληματικές συμπεριφορές που έχει ένα σκυλί ανεκπαίδευτο όπως να πηδάει πάνω σας, να δαγκώνει και τα καταστρέφει τα έπιπλα του σπιτιού σας κλπ.

Βασική υπακοή και εντολές σκύλων

Η βασική υπακοή είναι το πρώτο στάδιο εκπαίδευσης που περνάει το ζώο και αποτελείται από τις παρακάτω εντολές:

Το «μείνε»

Από τις πιο χρήσιμες εντολές που μπορεί να μάθει ο σκύλος μας. Μαθαίνει να μένει ξαπλωμένος στο κρεβατάκι του έως ότου του φωνάξετε να έρθει κοντά σας, σε περιπτώσεις όπως όταν έχετε καλεσμένους, όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού.

Επίσης όταν θέλετε να περάσετε το δρόμο, να μένει καθιστό χωρίς να πηγαίνει μπρος και πίσω σας με κίνδυνο να χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Ακόμα και όταν θέλετε για λίγο να αφήσετε κάτω το λουρί του για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν θα υπάρχει κίνδυνος να σας φύγει.

Το «Έλα»

Η εντολή αυτή είναι πολύ σημαντική σε ότι αφορά στην ασφάλεια του σκύλου μας. Όταν ο σκύλος ακούσει την εντολή «ΕΛΑ» αυτόματα θα είναι ο σκύλος που χωρίς λουρί θα μπορεί να αφεθεί ελεύθερος και να έρθει σε εμάς χωρίς να φοβόμαστε τα λοιπά στοιχεία που θα μπορούσαν να του περισπάσουν την προσοχή.

Το «Μαζί»

Αυτή η εντολή είναι που μαθαίνει το σκύλο μας να περπατάει δίπλα μας. Στο σημείο που ο σκύλος μας περπατάει δίπλα μας τότε έχει επικοινωνία μαζί μας. Σε αντίθετη περίπτωση που είναι μόνος του στη βόλτα, εκεί εξωτερικεύει το εγώ του και τα ζωικά του ένστικτα, συνεπώς επέρχεται η αδιαφορία για την σχέση και την επικοινωνία μαζί μας.

Το «Κάτσε»

Η χρησιμότητα αυτής της εντολής γίνεται αντιληπτή, όταν χρειαστεί να περάσετε ένα δρόμο και θέλετε να περιορίσετε κάθε κίνδυνο να περάσει μπροστά από εσάς το σκυλί σας ή στην πλευρά των αυτοκινήτων, όπως επίσης όταν περπατάτε με κάποιο άλλο πρόσωπο και δεν θέλετε να σας τραβάει ή να μπλέκεται στα πόδια σας. Η εντολή αυτή είναι επίσης χρήσιμη όταν βάζετε φαγητό στο μπολ του και βάζει το πρόσωπο του μέσα σε αυτό.

Όταν ο σκύλος πάρει την εντολή από τον ιδιοκτήτη του και την εκτελέσει, αυτόματα εστιάζει στον ιδιοκτήτη του και περιμένει να πάρει την επόμενη εντολή του.

Το «Κάτω»

Με την εντολή αυτή δημιουργούμε στο σκύλο το αίσθημα της υπομονής και της καρτερικότητας χωρίς όμως να έχουμε εντάσεις και εξάρσεις. Η εντολή αυτή έχει πολλές εφαρμογές όπως το να βάλουμε τον σκύλο να ξαπλώσει στο κρεβατάκι του έως ότου εμείς να κάνουμε τις δουλειές μας στο σπίτι χωρίς ενοχλήσεις, ή και ακόμα βρισκόμαστε σε μια καφετέρια ή ένα εστιατόριο.

Το σκυλάκι μας λαμβάνοντας την εντολή θα παραμείνει φρόνιμο, χωρίς να προσπαθήσει να σηκώσει τα πόδια του εκεί που τρώμε, και φυσικά χωρίς να ενοχλήσει τους θαμώνες του μαγαζιού ή να γαυγίζει.

Οι παραπάνω ήταν κάποιες από τις εντολές που ανήκουν στην κατηγορία εντολές υπακοής. Άλλες εντολές που πλαισιώνουν την κατηγορία αυτή είναι : το «Στάσου», την εντολή «Στη θέση σου», το «πάμε μαζί» αλλά και το «μη».

Όλες αυτές οι εντολές έχουν ως αποτέλεσμα ένα ζώο που δεν θα μας τραβάει στη βόλτα, ή δεν θα τρώει οτιδήποτε βρει σε στο δρόμο με αποτέλεσμα ή ακόμα καλύτερα να αποφύγει να φάει μία φόλα.